Konkurranser

Husk meg

Vinner av HiOA TKD’s Instagramkonkurranse #hioatkd

“Vinnerbildet rommer mange av de kvalitetene vi håpet å se i denne konkurransen. Fotografen har fanget et øyeblikk der rom, linjer, lys og detaljer danner en komposisjon som er både stram og leken på samme tid. Særlig godt liker vi kontrasten mellom det dynamiske og det statiske. God timing og spennende utsnitt.

Fotografen hadde levert flere sterke bidrag som var blant juryens favoritter, men akkurat dette bildet skilte seg ut – ikke bare med faglig relevant kontekst – men også med en gjennomtenkt tittel og tekst som presenterer bildet godt. Bildet rommer detaljer som er med på å løfte motivet og gi det det lille ekstra, samtidig som budskapet i selve bildet beholder sin subtilitet. Dette er rett og slett gjort på en ordentlig og god måte. Derfor er juryen samstemt om at “HUSK MEG” fra @marifs er konkurransens beste bilde.”

http://www.hioa.no/Aktuelle-saker/Mari-sprang-tilbake-og-vant


Waiting

Waiting

“Dette bilde formidler mye og får meg til å undre på hva bildet ønsker å formidle. En flott dualitet i bildet, hovedpersonen og tiden (klokka) er både låst fast i tid, men i refleksjonen i toget er de begge flyktige. Linjene, fokus og lys leder oppmerksomheten mot ungdommen i bildet, men likevel hopper blikket mitt stadig mot refleksjonen i toget.”


The birds

The Birds

“Skjønnhet er ikke å forakte. Et veldig velkomponert bilde, grafisk, i ren svart-hvitt, nesten japansk i sin minimalisme. Treklyngen og fuglene er perfekt plassert i rammen. Fuglene flyr opp og danner en elegant form over de statiske trærne. Kvistene, eller hva det er, som stikker opp nederst i bildet tilfører akkurat passe med detaljer til at motivet ikke blir sterilt. Bildet er rent, men ikke stivt. Bra!”


Folkehøgskolelærere er ikke som andre lærere

Folkehøgskolelærere er ikke som andre lærere

“Fanger temaet godt. Spontant, god fart og bra stemning.”

“Fanger temaet vel. Spontan, god fart og godt humør.”


In the underground

The look

“Maris fotografi har fanget et intimt øyeblikk mellom to personer. Og dette er hovedsakeligt årsaken Mari får 3. plass. Disse øyeblikk er ikke lett å fange. Man kjenner ikke guttens identitet, men jentas ansikt forteller mye, men ikke for mye, noe som får meg til å stoppe litt med dette bildet å tenke litt om deres situasjon og hva den må være? Teknisk sett kunne bildet vært noe forberedet hvor jakken hennes forsvinner i bakgrunnen og det fins ikke riktig highlights. Ellers veldig bra!”